Detektoralarmer

Hos Av-Cables har vi et stort og bredt udvalg inden for detektoralarmer. Du finder blandt andet alarmer, der opfanger røg, kulilte, vand og gas. I de følgende 6 afsnit vil vi gennemgå fordelene ved hver enkelt alarm.

Røgalarm

En røgalarm udsender en høj hyletone på 85 dB, hvis der skulle ske at opstå brand i hjemmet. Dette sikrer, at alle i husstanden hører den og kan nå ud, inden røgen udvikler sig og bliver ukontrolleret.

Størstedelen af de røgalarmer vi sælger hos Av-Cables er optiske. En optisk røgalarm opdager røgen via en infrarød lysstråle til en sensor. Hvis denne lysstråle brydes af røg, vil alarmens høje hylen gå i gang.

Det er muligt at få røgalarmer, der sender dig en sms, hvis alarmen er startet. På denne måde er du advaret, uanset hvor du er.

Mange af vores røgalarmer kan forbindes til hinanden. Alarmerne kommunikerer via et radiosignal, så uanset hvilken ende af huset branden skulle opstå i, begynder alle alarmer at hyle.

De fleste røgalarmer advarer om lavt batteri, så du altid ved, hvornår det er tid til at udskifte det gamle. Som udgangspunkt anbefales det dog, at du skifter batteri i alle dine røgalarmer én gang årligt.

Kuliltealarm

En kuliltealarm er for dig, der har gaskomfur, brændeovn, ildsted eller lignende. Disse alarmer er designet til at opfange den farlige gasart kulilte, som er fuldstændig lugtfri, usynlig og smagsløs. Det gør de ved at afgive en høj hyletone på 85 dB.

Små mængder af kulilte kan være rigtig farlig. Derfor er en kuliltealarm ideel, så du bliver advaret mod disse farlige gasser.

De fleste kuliltealarmer er EN50291 certificeret, og overholder de påkrævede europæiske standarder.

Derudover advarer mange af alarmerne om lavt batteri, så du altid ved, hvornår det er tid til at udskifte det gamle. Som udgangspunkt anbefales det dog, at du skifter batteri i alle dine røgalarmer én gang årligt.

Vanddetektoralarm

En vanddetektoralarm er designet til at advare og gøre dig opmærksom på lækager i vaskemaskiner, opvaskemaskiner og vandrør. På den måde undgår du vandskader og skyhøje regninger. Du placerer din vandalarm, hvor der er risiko for vandlækage. Lige så snart vandalarmen udsættes for kontakt med vand, afgiver den en høj hyletone på 85 dB.

Det er forskelligt for alle alarmer, hvor meget varme de kan holde til, men nogle af dem kan holde til helt op til 90 grader varmt vand.

De fleste vanddetektoralarmer advarer om lavt batteri, så du altid ved, hvornår det er tid til at udskifte det gamle. Som udgangspunkt anbefales det dog, at du skifter batteri i alle dine røgalarmer én gang årligt.

Varmedetektor

En varmedetektor er beregnet til steder, hvor du ikke kan have en røgalarm, såsom i et køkken, i rygerhjem, tæt på en brændeovn osv. I stedet for at reagere på røg, reagerer denne detektor på varme.

Varmedetektoren er designet til at reagere ved for høj temperaturstigning. Hvis temperaturen i rummet bliver over 54 grader varm, begynder varmedetektoren at afgive en høj hyletone på 85 dB.

De fleste varmedetektorer advarer om lavt batteri, så du altid ved, hvornår det er tid til at udskifte det gamle. Som udgangspunkt anbefales det dog, at du skifter batteri i alle dine røgalarmer én gang årligt.

Gasalarm

Hvis du har et gaskomfur, en gasvarmer eller andre gasapparater i hjemmet, er en gasalarm vigtig at have, for at holde sikkerheden i top. Gasalarmen opfanger hurtigt liquified petroleum gas (LPG), liquified natural gas (LNG), naturgas og kulgas.

Så snart alarmen opfanger en af disse farlige gasser, afgiver den en høj hyletone på 85 dB, så du hurtigt kan reagere og skabe kontrol over situationen.

Gas detektor alarmen skal sættes i en stikkontakt.

Glasbrudsalarm

En glasbrudsalarm er designet med en lille sensor, som afgiver en tyverialarm på 85 dB og sender dig en besked, hvis en rude i dit hjem skulle ske at smadre. Det er muligt at tænde og slukke for den lille glasbrudsalarm via en knap på siden, hvis det ikke er nødvendigt at have den tændt hele tiden.

De fleste glasbrudsalarmer advarer om lavt batteri, så du altid ved, hvornår det er tid til at udskifte det gamle. Som udgangspunkt anbefales det dog, at du skifter batteri i alle dine røgalarmer én gang årligt.

Hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeserviceafdeling.