DVI kabel


DVI standarden.

Vi vil i nedenstående mini guide forklare om DVI standarden.

Der findes som standard 3 typer DVI stik.

DVI-D (Kun digital overførsel)

DVI-I (Både digital og analog overførsel)

DVI-A (Kun analog overførsel)


DVI-D (Kun digital overførsel)

Billede af et DVI-D Dual link stik:

Billede af et DVI-D Single link stik:

Hvornår skal man bruge et DVI-D Kabel?

I næsten alle tilfælde vil man have brug for et DVI kabel af typen DVI-D. Dette kunne f.eks være når du skal have tilsluttet en computer med DVI udgang til en skærm med DVI indgang. Ved denne opsætning vil du derfor med et DVI-D kabel opnå digital forbindelse i den bedste kvalitet.

DVI-D kablerne vil naturligvis både kunne bruges og sættes i DVI-D og DVI-I stik.

Her finder du vores DVI-D kabler.


DVI-I (Både digital og analog overførsel)

Billede af et DVI-I Dual link Stik:

Billede af et DVI-I Single link stik:

Hvornår skal man bruge et DVI-I Kabel?

Det er kun i helt specielle tilfælde at man har brug for et DVI-I kabel. Det kunne f.eks være hvis man ønsker at overføre et signal fra en computer til en DVI splitter, hvor DVI splitteren skal splitte signalet både til en digital DVI skærm og en analog VGA skærm. Du vil i sådan et tilfælde bruge et DVI-I kabel mellem computer og DVI splitteren. Fra DVI splitteren vil du så skulle bruge et DVI-D kabel mellem splitteren og den digitale DVI skærm og et DVI-A til VGA kabel mellem splitteren og den analoge VGA skærm.

Det er vigtigt at du har undersøgt om den enhed hvor DVI-I stikket skal i understøtter Analog DVI overførsel (DVI-I). For at undersøge dette skal du blot tage et nærmere blik på DVI stikket på din enhed. Det er her vigtigt at DVI stikket ser ud som et af overstående.

Her finder du vores DVI-I kabler.


DVI-A (Kun analog overførsel)

Billede af et DVI-A stik:

Hvornår skal man bruge et DVI-A Kabel?

Du har kun brug for at DVI-A kabel hvis du f.eks skal have tilsluttet en computer med VGA udgang til en skærm med DVI indgang. Du vil i sådan et tilfælde skulle bruge et kabel der går fra VGA til DVI-A. VGA til DVI-A kablerne kan overføre signalet begge veje, så det betyder ikke noget om du skal tilslutter fra VGA til DVI-A eller fra DVI-A til VGA.

Det er vigtigt at du har undersøgt om den enhed hvor DVI-A stikket skal i understøtter analog DVI overførsel. For at undersøge dette skal du blot tage et nærmere blik på DVI stikket på din enhed. Det er her vigtigt at DVI stikket ser ud som et af nedenstående:

Her finder du vores DVI-D kabler.


Dual Link og Single Link.

Udover de tre overstående DVI typer er der blot en enkelt ting mere man skal være opmærksom på. Dette er om DVI kablet er af typen Single Link eller Dual Link.

Single Link og Dual Link begreberne er kun aktuelt ved ren digital DVI overførsel, altså ved brug af et DVI-D kabel, eller i det tilfælde hvor et DVI-I kabel bruges digitalt. Forskellen på et Single Link og et Dual Link kabel afgøres udelukkende af hvilken hastighed og hvor høj en opløsning kablet kan håndtere.


Dual Link.

Et Dual Link kabel kan håndtere hastigheder op til 2 Gbps og opløsninger op til 2048 x 1536, 120 Hz.

Billede af et DVI-D Dual link stik:

Billede af et DVI-I Dual link stik


Single Link.

Et Single Link kabel kan håndtere hastigheder op til 1,65 Gbps og opløsninger op til 1920 x 1080, 60 Hz.

Billede af et DVI-D Single link stik:

Billede af et DVI-I Single link stik


Man kan ud fra overstående spørge sig selv hvorfor man skulle vælge et Single Link kabel frem for et Dual Link kabel.

Det er også kun i specielle tilfælde at man anbefaler at bruge et Single Link DVI kabel frem for et Dual Link DVI kabel. Et tilfælde kunne være ved et længere kabeltræk i en HomeCinema installation hvor kravet til opløsningen i øjeblikket maksimalt kan komme op på 1080P. I et Single Link DVI kabel er der færre ledere og der er derfor bedre plads til kraftigere ledere og afskærmning. Man vil derfor opleve at Single Link kablerne er betydelig bedre til at håndtere fuld HD opløsning på lange strækninger uden tab.

De eneste Single Link kabler vi har i vores sortiment er i øvrigt High End DVI-D kablerne fra Supra.

Her finder du vores DVI kabler og DVI tilbehør.


Her finder du Danmark største udvalg i DVI kabler.

Hos AV-Cables.dk har vi DVI kabler i flere kvalitet, vi tilbyder DVI kabler lige fra de helt billige typer og op til de mere bekostelige High End modeller. Ved du ikke hvilket DVI kabel du skal vælge, kan du med fordel læse guide til DVI kabler lige herunder. du kan også vælge at gå direkte til vores store udvalg i DVI kabler og DVI udstyr.