Guide: Optimal robotstøvsuger

Guide: Find den optimale robotstøvsuger, som dækker alle dine behov

Støvsugning er én af de huslige pligter, som tager allermest tid og som gentages oftest - især hvis du bor i et hjem med megen aktivitet. Med en robotstøvsuger kan du slippe for at svinge støvsugeren selv og dermed bruge din dyrebare tid på noget andet. Læs denne guide og bliv klogere på de ting, du skal være opmærksom på og tage stilling til, inden du køber din nye robotstøvsuger.

Robotstøvsugeren - helt kort

Vi lever i en tid, hvor teknologien giver os mulighed for at lægge flere og flere manuelle opgaver fra os - det gælder også støvsugning. En robotstøvsuger navigerer rundt i dit hjem på egen hånd og klarer således støvsugningen uden din deltagelse. Det eneste du skal gøre - foruden at indstille den - er at tømme støvboksen og i nogle tilfælde sørge for opladning.

Som med så mange andre gadgets findes der dog mange forskellige typer og modeller, og det kan godt betale sig at bruge en rum tid på research for at få lige præcis den robotstøvsuger, som kan matche dine behov. Vi har klaret researchen for dig og præsenterer herunder de punkter, som er særligt vigtige at have fokus på, inden du køber robotstøvsugeren. Det er nemlig på de punkter, at markedets forskellige modeller i særdeleshed adskiller sig fra hinanden.

Design og brands

Vi starter i den lette ende, nemlig hvad angår brand samt designet på robotstøvsugeren. Der er allerede mange brands, som har lavet deres version af en robotstøvsuger - måske har du et favoritbrand, og måske har du ikke. Blandt de mest populære brands finder du for eksempel Xiaomi, Cleverio, Fakir, Denver, Taurus og Roborock, og disse kan du bruge som pejlemærker for kvalitet i sig selv.

Når det kommer til design, er der altid tale om en individuel smagssag. Nogle af robotstøvsugerne er sorte, andre er hvide eller grå. Langt de fleste af modellerne på markedet er holdt i et stramt og minimalistisk design, som falder i langt de flestes smag.

Støvsugning og gulvvask med robotstøvsuger

Nu ligger vores fokus her på robotstøvsugere, men der er rent faktisk flere af markedets modeller, som også klarer gulvvasken for dig. Er du ude efter den ultimative fralæggelse af opgaver, skal du derfor se nærmere på de robotstøvsugere, som også har en såkaldt vådmoppefunktion. Her er det også relevant for dig at være opmærksom på kapaciteten på vandbeholderen, som altså muliggør vådmoppingen. Her kan du som tommelfingerregel gå efter en vandbeholder med en kapacitet på omkring 100-250 ml. og samtidig være sikker på, at du får et ordentligt produkt for pengene.

Støjniveau

Støj er én af de ting, som mange af os konstant forøger at minimere - i særdeleshed i vores hjem. Derfor er det også en relevant ting at have for øje, når du er på udkig efter din nye robotstøvsuger, for der vil unægteligt være lyd i den. Bruger du tid på målrettet research, kan du dog godt være heldig at finde en model, som er mere støjsvag end andre.

Som sagt er der enormt mange forskellige robotstøvsugere på markedet, men hvis du går efter en model, hvor det maksimale støvniveau ligger på omkring 55-65 dB, så får du en robotstøvsuger, som ligger rigtig pænt på skalaen med et støjniveau, hvor langt de fleste kan være med.

Støvbokskapacitet og brugstid/opladningstid

Et vigtigt aspekt i udvælgelsen af din nye robotstøvsuger er i høj grad størrelsen på dit hjem, og her skal du særligt lægge mærke til tre ting; støvbokskapaciteten, brugstiden og opladningstiden. Det er nemlig primært de tre faktorer, som bestemmer, hvor længe din støvsuger kan holde sig kørende uden pauser og uden din indblanding.

Når vi taler om støvbokskapaciteten, taler vi om den beholder, som støvet samles op i, og når den er fyldt, skal den tømmes af dig. Derfor er den en dårlig idé at vælge en robotstøvsuger med en lille støvboks, hvis du bor stort. Omvendt kan det være rigeligt med en lille støvboks, hvis du bor i lejlighed. De fleste robotstøvsugere på markedet har en støvboks med en kapacitet på omkring 0,2 - 0,5 liter, og det er altså primært i dette spænd, at du skal lede.

En anden vigtig faktor er brugstiden og opladningstiden, for igen - har du et stort hjem, har du brug for en robotstøvsuger, som kan køre længere, end hvis du bor småt. Nogle af robotstøvsugerne på markedet har selvopladning, hvilket betyder, at også dette element er ude af dine hænder. Et eksempel på brugstiden på en robotstøvsuger ligger på omkring 2 - 2,5 time på én opladning, og på den tid kan den altså nå langt omkring - selv i større huse.

Tilhørende app eller fjernbetjening

Det sidste punkt vi skal omkring, handler om, hvorvidt du foretrækker at styre din støvsuger via app eller fjernbetjening; der er nemlig mulighed for begge dele. Fordelene ved at styre den via en app er, at du får en meget høj grad af frihed og fleksibilitet. Du kan nemlig programmere den til at starte eller stoppe via din smartphone, hvor du med fjernbetjeningen kun kan indstille den hjemmefra.

Igen er der tale om en smagssag, hvor det er op til dig at vurdere, hvad der er vigtigt for dig.

Køb din nye robotstøvsuger hos Av-Cables.dk

Er du alligevel på udkig efter en ny robotstøvsuger, skal du ikke snyde dig selv for at se nærmere på udvalget hos Av-Cables.dk. Her finder du nemlig et stort udvalg af robotstøvsugere fra forskellige brands, med forskellige specifikationer og som derfor er egnede til forskellige typer af hjem. Der er robotstøvsugere i forskellige prisklasser, og derfor tør vi næsten love, at du finder en model, som passer lige til dig. Du finder også tilbehør til robotstøvsugere, så du hele tiden kan være sikker på, at din robotstøvsuger kan køre optimalt.