Guide til webcams

Hvilke fordele har et eksternt USB-webcam?

Stort set alle bærbare computere kommer i dag med et indbygget webcam. Disse har dog ofte meget begrænsede funktioner og begrænset kvalitet sammenlignet med eksterne USB-webcams.

Sidder du ofte i video chats eller benytter du dit webcam til at optage videoer? Så kan du med fordel overveje, om du ikke skal investere i et eksternt webcam.

Et eksternt webcam giver dig en række af fordele, heriblandt:

  • Bedre kvalitet sammenlignet med din bærbares indbyggede webcam. Et eksternt USB-webcam kan bygges med komponenter i højere kvaliteten end din bærbares webcam. Det inkluderer bedre og større linse samt bedre hardware.
  • Lette at placere korrekt. Eksterne webcams har ofte flere drejeplaner. Dette gør det meget let at indstille den rigtige højde og vinkel af dit webcam.
  • Indbygget mikrofon. Mange modeller af eksterne webcams har indbyggede mikrofoner, som har en langt højere kvalitet, end hvad du finder i de fleste bærbare computere.

Fokal længde-justering. Autofokusering, så du og de tætteste objekter på webcammet forbliver skarpe og i fokus.

Hvad bør du overveje, når du køber et webcam?

Webcams findes i mange prisklasser med adskillige specifikationer og funktioner. Der er dog en række af ting, som du bør overveje. Disse er:

  • Opløsning
  • Billedhastighed
  • Synsvinklen
  • Hvad skal du bruge dit webcam til?
  • Smarte webcam-funktioner

Alle disse gennemgås i detalje nedenunder, så du er klædt på til at finde det rigtige webcam.

Dit webcams opløsning

For de fleste er webcammets opløsning den allervigtigste egenskab, da det er opløsningen, som afgør, hvor skarp billedet er.

Blandt vores udvalg af webcams finder du produkter, som er i stand til at filme i følgende opløsninger:

  • 640 x 480 (480p)
  • 1280 x 720 (720p)
  • 1920 x 1080 (1080p)
  • 2560 x 1440 (2K)
  • 3840 x 2160 (4K)

Hvilke af disse, du skal gå efter, kommer i stor grad an på, hvor ofte og hvad du skal bruge dit webcam til.

Skal du kun bruge dit webcam en gang imellem, hvor det er knap så vigtigt at billedet er skarpt, så kan du sagtens nøjes med en 480p eller 720p opløsning. Disse er ofte meget billige og kræver, på grund af den lavere videokvalitet, ikke en synderlig høj internetforbindelse.

Har du planer om ofte at bruge dit webcam, f.eks. til onlinemøder, og er det vigtigt, at de andre kan se dig, og hvad du nu må fremvise, i en ordentlig kvalitet? I så fald bør du overveje et webcam med minimum 1080p opløsning.

Optager du indhold til videoer, som f.eks. YouTube eller lignende? Så er kvaliteten af videoen meget vigtig, og du bør overveje et webcam, som kam optage i 2K eller 4K.

Videoens billedhastighed

Billedhastigheden (på engelsk ”frame rate”) angiver hvor mange billeder i sekundet, som dit webcam kan optage med. Jo højere en billedhastighed, des mere flydende bliver dit webcams streaming og optagelse af dig.

Standard billedhastigheden hos de fleste webcams er 30 fps (frames per second). Benytter du bare dit webcam til videokald, er dette tilstrækkeligt til, at du får et flydende billede. Ved at holde billedhastigheden nede på 30 fps sikrer du dig også, at din streaming eller optagelse ikke kræver for meget data.

Streamer du eller optager du videoer med dit webcam, så er det også muligt at vælge en model, som kan optage 60 fps. Den højere billedhastighed giver dig et betydeligt mere flydende billede.

Synsfelt

Dit webcams synsfelt angiver hvor bredt et udsyn, som webcammet optager. Synsfeltet angives i grader, hvor et højere antal grader giver et større udsyn. Til gengæld giver et større synsfelt også en højere forvrængning af rumdimensionerne.

De fleste webcams optager i enten 60 eller 90 grader.

  • 60 graders synsfelt er godt til at filme én person foran webcammet.
  • 90 graders synsfelt er godt, hvis der skal filmes både én eller flere personer, samt andre genstande (f.eks. et whiteboard).

Hvad skal du bruge dit webcam til?

Hos Av-Cables.dk har vi et udvalg af webcams til mange forskellige brug. Vi har blandt andet sortimenter af webcams til:

Og med anerkendte mærker som:

Går du op i din sikkerhed, og vil du undgå, at fremmede hacker sig ind på dit webcam, så har vi også et udvalg af webcam-skjulere, som gør det let at dække dit webcam til.

Smarte webcam-funktioner, som du kan overveje

Mange webcams kommer også med flere smarte funktioner, som du kan overveje. Nogle specielt interessante er:

  • Autofokus
  • Lyskorrektion
  • Indbygget mikrofon

Skulle du sidde tilbage med spørgsmål om webcams, så sidder vores venlige kundeservice klar til at hjælpe dig. Du finder vores kontaktinformationer på linket her.