Hvilken støvsuger skal du vælge?

Hvilken støvsuger skal du vælge?

Ledningsfri, robot eller med pose? Der findes mange støvsugertyper, alle med forskellige specifikationer og funktioner.

Hvilke behov har du og ud fra disse, hvad skal du så vælge? Det vil vi gøre dig klogere på i dette blogindlæg.

Forskellige typer støvsugere

  • Støvsuger med pose

En støvsuger med pose er ofte stor og i nogle situationer klodset.

Den består af en motordreven blæser, der suger støv ind gennem en slange, hvorpå der sidder en teleskopstang med tilhørende mundstykke.

Støvet bliver suget ned i en pose, som skal skiftes hver gang, den er ved at være fuld.

Denne type støvsuger tilsluttes oftest med en ledning i en stikkontakt.

Der er både fordele og ulemper ved denne støvsuger.

Fordelene er, at den har en god sugeevne, hvilket gør den god til tæpper og dyrehår. Derudover er den god til at støvsuge hele hjemmet, da den ikke løber tør for strøm. Den kan nå ind under f.eks. sofa og seng, og ofte kommer den med flere udskiftelige mundstykker til rengøring af møbler, tæpper og lister.

Ulemperne ved denne støvsuger er den lange ledning, som ofte kan komme i vejen under støvsugningen. Derudover er den tung og upraktisk at slæbe rundt på.

  • Ledningsfri støvsuger

En ledningsfri eller posefri støvsuger er let og super handy.

Den består af en stang, hvorpå den batteridrevne motor og støvbeholderen sidder. Denne støvsuger kan også fås som 2-i-1, da der på mange følger en håndfri støvsuger med.

Støvet bliver suget op i beholderen, som skal tømmes, når den er ved at være fyldt.

Batteriet i denne støvsuger oplades, så snart støvsugeren placeres i den medfølgende ladestation. Ladestationen står tilsluttet til en stikkontakt.

Der er både fordele og ulemper ved denne støvsuger.

Fordelene er, at den er ledningsfri og ofte lettere, hvilket både gør den nemmere og mere praktisk at bruge, særligt i et hus med etager. Derudover er den nem at tage ud af ladestationen, hvis huset skal have en hurtig omgang.

Ulemperne ved denne støvsuger er, at den kan ske at løbe tør for strøm, inden man er færdig med støvsugningen.

  • Industristøvsuger

En industristøvsuger er stor, robust og tung. Den består af en motordreven blæser, der suger støv ind gennem en slange, hvorpå der sidder en teleskopstang med tilhørende mundstykke.

Støvet bliver suget ned i en pose, som skal skiftes hver gang, den er ved at være fuld.

Denne type støvsuger tilsluttes oftest med en ledning i en stikkontakt.

Der er både fordele og ulemper ved denne støvsuger.

Fordelene er, at den har en kraftig sugeevne og en stor kapacitet, som gør den rigtig god på store arealer. Derudover har den en lang ledning, som gør det nemt at komme rundt i mange forskellige rum på f.eks. et kontormiljø eller i industrimiljøer.

Ulemperne ved denne støvsuger er, at den er tung og upraktisk at slæbe rundt på.

  • Robotstøvsuger

En robotstøvsuger er selvkørende og super smart. Den består af en batteridrevet motor, en støvbeholder og roterende børster.

Støvet bliver suget op i beholderen, som skal tømmes, når den er ved at være fyldt.

De fleste robotstøvsugere kører selv over i deres ladestation, når det er tid til en opladning. Ladestationen står tilsluttet en stikkontakt.

Nogle robotstøvsugere er mere selvstændige end andre, og det er derfor meget forskelligt, hvordan de enkelte robotstøvsugere fungerer.

Der er både fordele og ulemper ved denne type støvsuger.

Fordelene er, at den klarer støvsugningen for dig. Hvis du har kæledyr, der fælder meget, slipper du for selv at skulle støvsuge hele tiden.

Ulemperne er, at den ikke altid får støvsuget alt skidt op, da ikke alle robotstøvsugere er lige gode til at huske, hvor de har kørt, og hvor de mangler at køre. Derudover er den ikke så god til små hjem med meget lidt plads eller hjem, hvor der står meget på gulvet.

  • Håndstøvsuger

En håndstøvsuger er lille og super smart. Den består af en batteridrevet motor og en støvbeholder.

Støvet bliver suget op i støvbeholderen, som sidder på støvsugeren. Den skal tømmes, når den er ved at være fyldt.

Batteriet i denne støvsuger oplades så snart, støvsugeren placeres i den medfølgende ladestation. Ladestationen står tilsluttet til en stikkontakt.

Der er både fordele og ulemper ved denne støvsuger.

Fordelene er, at den er ledningsfri og meget lille og let, hvilket både gør den nemmere og mere praktisk at bruge. Derudover er den nem og tilgængelig at tage ud af ladestationen. Denne støvsuger er god til møbler, lister, hjørner, krummer, bilen osv.

Ulemperne ved denne støvsuger er, at den ikke er så kraftfuld. Derudover kan den ske at løbe tør for strøm, inden støvsugningen er færdig.

Hvad er dine behov til støvsugningen?

Når du skal vælge din næste støvsuger, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad dine behov er. Der findes nemlig en masse ekstra tilbehør til støvsugere som kan opfylde de krav og behov du har.

Hvis du har kæledyr, er det meget vigtigt med en støvsuger, der har en kraftig sugeevne. Derudover vil en roterende børste også være en fordel, da rotationen gør, at hårene bedre bliver opfanget af støvsugeren.

Har du trægulve, kan du overveje at købe en støvsuger med et lidt mere beskyttende mundstykke, så du ikke ridser trægulvet. Dette mundstykke er typisk det primære, der følger med støvsugere med pose.

Har du gulvtæppe eller tæpper, der ligger rundt i huset, er det vigtigt med en støvsuger, der har en høj sugeevne. Her er et turbomundstykke oftest en rigtig god idé, da det nemt kan suge hår og støv ud af tæpper. Derudover er en roterende børste også god, da hår vil sno sig om børsterne og dermed blive fanget.

Hvis du kun har tæpper nogle steder i huset, vil en støvsuger med justering af sugeevne være en god idé, da trægulve ikke kræver den samme mængde sugning.

Er du støvallergiker, findes der støvsugere, der er velegnede mod allergi. Disse støvsugere har et HEPA filter. HEPA filteret sørger for, at allergener holdes i filteret, så de ikke ryger tilbage ud i rummet, når støvsugeren puster ud. Det anbefales at vælge en høj HEPA klasse. Det vil sige HEPA klasse 13 eller 14. Jo højere HEPA klassen er, jo bedre holder den partikler tilbage.

Hvis din støvsuger skulle ske at udskille en underlig lugt, er det rart at benytte sig af nogle duftperler. De efterlader en frisk og dejlig duft efter støvsugningen.


Hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål i blogindlægget, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.