Køretursudstyr til familien

Bilen er stadig danskernes foretrukne transportmiddel, når familien skal på ferie eller blot ud at opleve verden. Det er dog ikke alle, der finder transporttiden lige fornøjelig. Derfor findes der også et væld af forskelligt biltilbehør, der kan afhjælpe kedsomhed, skabe positiv stemning på både for- og bagsædet og på andre måder bidrage til en positiv køreoplevelse.

Da der imidlertid findes så mange forskellige produkter og produkttyper, kan det godt være en udfordring at navigere udvalget og de mange muligheder, det åbner op for. Derfor vil vi her nedenfor vil gennemgå en række udvalgte produkter, der er designet specifikt til at gøre køreturen mere fornøjelig for alle. Dermed har du forhåbentlig nemmere ved at finde frem til de produkter, der kan gøre en forskel for dig og din familie.

Tag skærmen sikkert med i bilen

De fleste af os har altid telefonen med os, når vi skal nogen steder, og her er længere køreture er ingen undtagelse. Men for at kunne benytte telefonen sikkert under kørslen, anbefales det på det kraftigste, at du investerer i en mobil- eller tabletholder til bilen. Dette giver dig nemlig mulighed for at udnytte telefonens funktioner, såsom GPS og musikafspiller, eller foretage opkald undervejs, samtidig med at du har hænderne fri og ikke distraheres for meget. Dermed begrænses dine muligheder ikke, men brugen af telefon eller tablet medfører samtidig ikke nogen øget risiko.

Da der i dag findes så mange forskellige biltyper, fås også både tablet- og mobilholdere i et væld af forskellige design. Der findes både de traditionelle holdere, der monteres på vinduet eller instrumentbrættet med en sugekop, modeller der monteres i luftkanalerne med klips, magnetholdere og de moderne Qi-holdere. Alle de forskellige modeller sørger for at holde enheden sikker og tilgængelig under køreturen, men de monteres på hver deres måde, og nogle har særlige funktioner ? som f.eks. trådløs opladning. På den måde sørger markedet for at imødekomme interiøret i både gamle og nyere biler.

Fordriv ventetiden med film, videoer og spil

Både smartphones og tablets er derudover også en glimrende kilde til underholdning for de af familiens medlemmer, der ikke kører bilen. Hermed kan både børn og voksne nemlig bruge tiden på samme måde, som hvis de var derhjemme. Der er eksempelvis rig mulighed for at se film på turen, og for at gøre det mest behageligt for særligt familiens yngste medlemmer, findes der en række nakkestøtteholdere til både mobiler og tablets. Ved at montere en skærm af den ene eller den anden art på nakkestøtten på enten fører- eller passagersædet behøver børnene eller passagererne på bagsædet dermed ikke selv at holde enheden, men kan derimod slappe af og nyde turen.

Køreturen bliver altid sjovere med musik

De fleste af os hører desuden musik i bilen, både når vi skal tilbagelægge korte distancer, og når vi skal køre langt. Men uanset om det er chaufføren, der bestemmer, hvad der skal høres på turen, eller alle i bilen har medbestemmelse, så er bilens stereo afgørende for de tilgængelige valgmuligheder. Takket være den teknologiske udvikling så findes der i dag mange måder at afspille musik på, men for at du kan benytte dem i bilen, kræver det, at stereoen understøtter de nødvendige funktioner.

De fleste typer bilstereo fås med FM- og AM-tuner, der lader bilens passagerer lytte til en bred vifte af radiosignaler. Dette kombineres ofte med særlige funktioner som CD-afspiller, hukommelseskortlæser og USB- eller jackstick-indgang, der giver mulighed for at afspille musik fra en række forskellige medier. Nyere modeller har tilmed indbygget Bluetooth, hvormed du kan afspille musik trådløst. Dette giver fuld frihed i bilen, samtidig med at du kan afspille din yndlingsmusik ? og andres ? fra alle medbragte smartphone og tablets.

Afspil musik i den højeste kvalitet

Bilens stereo samarbejder naturligvis med et eller flere højtalersæt, placeret rundt omkring i bilen, og for at sikre den bedst mulige lydkvalitet, bør også disse vælges med omhu. Der er nemlig stor forskel på højtalere, og det kan være altafgørende for din musikoplevelse, at du vælger et sæt med de rigtige specifikationer. Hvilke specifikationer, der skal være fokus på, afhænger dog i høj grad af familiens musiksmag. Forskellige musikgenrer tager sig nemlig bedst ud på forskellige måder, og valget af højtalere til bilen kommer dermed også an på, hvorvidt f.eks. ekstra bas eller lydklarhed klæder musikken bedst.

Billadere sikrer, at du aldrig løber tør for strøm

Når man bruger sin telefon eller tablet til at fordrive tiden under køreturen, så er det samtidig nødvendigt at holde øje med enhedens batteriniveau. Det holder nemlig ikke evigt. Ikke medmindre du vælger at investere i en billader. Ved at udnytte bilens indbyggede V12-stik kan du med en billader nemlig lade dine elektroniske, også mens de er i brug, så længe bilen kører. Når hele familien er samlet i bilen, er det dog sjældent, at det kun er én, der har behov for at lade. Derfor findes billadere også med et varierende antal indgange, der giver mulighed for, at alle familiens medlemmer kan lade samtidig. De fleste modeller har indgange, der passer til de klassiske USB-stik, men enkelte typer kan også lade via USB-C.

En overflod af ekstraudstyr til bilen

Uanset hvad du og din familie plejer at få tiden i bilen til at gå med, så findes der dermed biltilbehør og ekstraudstyr, der kan gøre oplevelsen meget bedre. Dette gælder desuden ikke kun på familieturen. Der findes nemlig meget forskelligt udstyr til bilen, som kan bidrage positivt til både den daglige transport og vedligeholdelsen af bilen.

Derfor er ovenstående naturligvis også blot et udsnit af alt det forskellige udstyr, der findes til bilen, men vi håber alligevel, at du har fået et bedre overblik over de mange muligheder. Du er dog altid velkomment til at kontakte os via vores imødekommende kundeservice, hvis du skulle sidde tilbage med ubesvarede spørgsmål. Vi hjælper dig nemlig gerne med at finde det helt rigtige tilbehør til bilen.