Luftrensere

Hvorfor bruge en luftrenser?

Forskning har vist, at langt de fleste opholder sig indendørs ca. 80-90% af tiden. Et godt indeklima spiller i høj grad en stor rolle for dem, som lider af astma og allergi, men også for alle os andre.

Forurening kommer ikke kun udendørs, og det er måske de færreste, som tænker over, at vi selv er med til at forurene vores indeklima. Både luften og overflader i hjemmet kan indeholde millioner af partikler, der kan være generende. Det kan være alt fra brug af hårlak og parfume til stearinlys og optænding i pejs. Alt dette kan føre til både dårlig lugt og et usundt indeklima.

Overfladerne i hjemmet er som regel lette at rengøre, men når det kommer til luften i hjemmet er det en helt anden snak, og her kommer en luftrenser ind i billedet.

En luftrenser renser luften ved at fjerne partikler som støv, pollen, røg og andre stoffer, der kan virke generende og påvirke kroppen negativt. Det vil sige, at luftbårne partikler i hjemmet vil blive reduceret markant med en luftrenser.

Kan en luftrenser hjælpe på astma og allergi?

Ja, en luftrenser kan afhjælpe de værste gener fra astma og allergi, alt efter hvilken model og hvilket filter, der er tale om. Anskaffer du dig en luftrenser på baggrund af at ville formindske allergiske gener, er det en god ide at gå efter en model med HEPA filter, da denne type filter er meget effektivt og opfanger selv de helt mikroskopiske partikler. Dermed sørger filteret for, at den luft, der blæses tilbage i rummet, er ren og fri for allergener.

Dog er det yderst vigtigt at huske på, at en luftrenser renser partikler i luften. Man kommer derfor ikke udenom, at en grundig rengøring er et vigtigt “våben”, når du lider af astma eller allergi.

Hvor er det mest optimalt at placere luftrenseren?

Din luftrenser bør placeres i det rum, hvor du bruger mest tid. Det vil sige, at for mange vil det give god mening at placere den i soveværelset eller i stuen.

Lider du af allergi, vil det være optimalt at placere luftrenseren der, hvor du oplever flest symptomer/gener. Det kunne for eksempel være i soveværelset, når du går i seng.

Luftrenseren skal placeres frit på et hårdt gulv eller tæppe. Det vil sige; ikke under et bord eller andre overflader, der kan risikere at blokere strømmen af ren luft, der blæser ud af enheden.

Du skal også være opmærksom på, hvor stort et rum din luftrenser skal kunne dække. De fleste luftrensere er inddelt i, hvor mange m2/m3 de kan dække. Har du f.eks. meget højt til loftet, skal du gå lidt op i størrelse/kapacitet.

Ofte er der beskrevet under produktbeskrivelsen på vores luftrensere, hvor mange m2 den enkelte luftrenser kan dække.

Sådan vælger du den rette luftrenser

Følgende er godt at have for øje, når du skal investere i en luftrenser:

  • Har du brug for 2 i 1 luftrenser, som også virker som affugter?

  • Støjniveau (angivet i decibel).

  • Dækningsareal - hvor stor en model har du brug for?

  • Type af filter? (Et HEPA filter kan hedde noget forskelligt, og har et tal, der indikerer hvor mange partikler luftrenseren er i stand til at frasortere - jo højere tal, jo bedre).

Størstedelen af de luftrensere, du finder hos os, er udstyret med et HEPA filter, der anses som værende den bedste type filter til private boliger. Luftrensere med HEPA filter genererer heller ikke ozon, som mange andre typer af luftrensere.

Er du en af de uheldige, som lider af astma/allergi, eller ønsker du bare et bedre indeklima, kan du se vores store udvalg af luftrensere.

Sidder du tilbage med spørgsmål, som du ikke fik svar på her, eller er der noget, du er i tvivl om, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice. De sidder altid klar til at hjælpe.