Lyskæder og julebelysning

En lyskæde spreder glæde i ethvert hjem, uanset om du skal bruge den til at skabe hyggebelysning på børne- eller ungdomsværelset eller skabe lidt ekstra julestemning i december måned. Da der imidlertid findes så mange forskellige typer lyskæder, kan det være svært at finde rundt i det store udvalg af spændende farver og særlige funktioner.

For at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse af din nye lyskæde, har vi derfor her sammensat en lille gennemgang af de forskellige lyskædetyper, så du nemt kan finde den rigtige for dig. I dette indlæg fortæller vi derfor lidt om de mange forskellige lyskædetyper, så du kan danne dig et overblik over de mange muligheder og funktioner, de hver især tilbyder.

De forskellige typer af lyskæder

Lyskæder findes i mange forskellige former, farver, længder og designs. De fleste lyskæder er designet som en lang kæde af lys, der kan hænges over, langs med eller rundt om ting for at skabe den helt rigtige stemning. Andre fås i spændende designs som net, der nemt kan lægges over planter og træer for at skabe en ensartet belysning, eller formet som festlige figurer til særlige lejligheder. I afsnittene herefter ser vi nærmere på de forskellige lyskædetyper og deres funktioner, så du kan læse mere om de mange forskellige muligheder.

Fælles for dem alle er naturligvis deres grundlæggende egenskab til at sprede lys, hygge og god stemning omkring sig – uanset hvor, hvornår og hvordan de bruges. Men de har hver især også særlige egenskaber, der gør dem velegnede til specifikke miljøer eller lejligheder. Du kan f.eks. få indendørs lyskæder, udendørs lyskæder, LED julebelysning, LED lyskæder til batteri og diverse lyskæder med særlige funktioner.

Indendørs lyskæde til hygge og fest

Indendørs lyskæder egner sig glimrende til at skabe den helt rigtige stemning indendørs, uanset om du vil skabe et magisk univers på børneværelset eller skal pynte op til en speciel begivenhed. Derfor findes de også i en række forskellige længder, som hver især fås med forskellige farver lys og særlige funktioner. Du bestemmer selv om din lyskæde skal have varm, køligt eller multifarvet lys, og om den skal styres med timer og sekvenser. Der findes desuden også et stort udvalg af mindre lyskæder, der er designet, så de kan modelleres til at lyse op i glasflasker eller vaser rundt omkring i hjemmet.

Pynt haven med udendørs lyskæder

Vil du gerne brede den gode stemning ud i haven og skabe hygge en varm sommeraften eller i vintermånederne, er det vigtigt at vælge en lyskæde, der er designet specifikt til at kunne klare det omskiftelige danske vejr. Heldigvis findes der et stort udvalg af udendørs lyskæder, der kan klare både varme, kulde, vind og vejr. Det kunne f.eks. være en slange-lyskæde, som du kan vikle om træer eller stolper, eller en net-lyskæde, der egner sig særligt godt til dekoration af mindre træer og buske. Foruden de forskellige udendørs lyskæder kan du også få en masse tilbehør, der kan hjælpe dig til en sikker installation af lys udendørs. Det kunne f.eks. være en udendørs samledåse eller udendørs forlængerledninger, som kan hjælpe dig til få pyntet op, uanset hvor stor en have, du har.

Diverse lyskæder med særlige funktioner

Foruden det store udvalg af indendørs og udendørs lyskæder, findes der også en række diverse lyskæder med særlige egenskaber som f.eks. fjernbetjening eller smart-funktion. På den måde kan du altid tilpasse lyskædens lys og lys sekvenser for at skabe den helt rigtige stemning i en given situation. Hvis du derimod hellere blot vil nyde den hyggelige belysning, kan du også få lyskæder med timer, der selv tænder og slukker lyset efter dine anvisninger. Så behøver du ikke skulle huske at slukke lyskæderne, når du går i seng, eller hvis du ikke er hjemme. Det klarer de helt selv.

Skab julestemning med LED julebelysning

Når juletiden nærmer sig, dukker der en helt ny type lyskæder op rundt omkring. LED julebelysning findes nemlig ikke blot som lange kæder eller net, men er ofte formet som julemænd, juletræer eller snemænd, som du kan pynte op med både ude og inde. Alt sammen udstyret med LED lys, som lyser op i den hyggelige juletid. Julebelysning begrænser sig desuden ikke til lyskæder og -dekorationer i mange forskellige former. Der fås nemlig også guirlander, kranse og tilmed projektorer, der kan hjælpe dig med at skabe den helt rigtige julestemning både indendørs og udendørs.

LED lyskæder til batteri

Hvis du ikke har adgang til en stikkontakt eller blot ikke vil have ledninger og evt. forlængerledninger liggende i hele huset, så findes der et alternativ: LED lyskæder til batteri. Der findes nemlig mange forskellige batteridrevne lyskædetyper til både indendørs og udendørs brug, der sparer dig for besværet med lange ledninger, der nemt kommer i vejen derhjemme. Takket være deres diskrete strømforsyning kan batteridrevne lyskæder nemt hænges rundt om et spejl, lægges i en vase i vindueskarmen eller omkring tingene på en hylde. Denne type lyskæde er desuden heller ikke begrænset af adgang til en stikkontakt, og kan bruges lige præcis der, hvor du ønsker at sprede en hyggelig stemning.

De sidste detaljer

Din rejse for at finde den rigtige lyskæde behøver desuden ikke slutte her. Når du har fundet en lyskæde, er det nemlig altid værd at tage et kig på alt det forskellige ekstra udstyr, der kan gøre, at du får endnu mere glæde ud af din nye lyskæde. Der findes et utal af forskellige kombinationsmuligheder, så det er op til dig at finde den, der passer til dig og dit hjem.

Vi håber, at denne gennemgang af de mange forskellige lyskædetyper, har gjort det nemmere for dig at vælge den lyskæde, der bedst imødekommer dine behov. Skulle du dog imidlertid sidde tilbage med et par ubesvarede spørgsmål, så kontakt endelig de dygtige medarbejdere i vores kundeservice. De sidder altid klar til at hjælpe dig enten på telefon, mail eller Livechat.