Montering af netværksstik

Mangler du et netværkskabel i en særlig længde, eller er netværksstikket på dit kabel gået i stykker? Så kan du nemt og hurtigt selv montere eller reparere det ved at følge vores guide.

Du skal bruge:

Først skal du strippe netværkskablet. Det gør du ved at sætte din afisoleringstang på kablet, ca. 4 cm fra enden. Du drejer den rundt om kablet, indtil du skærer igennem og kan fjerne isoleringen. Nu er de fire snoede ledere samt plastikkernen synlig. Plastikkernen klipper du af ved roden af isoleringen.

Herefter skal du sno de fire snoede ledere fra hinanden, så du har otte separate ledere. De skal klippes til, så de har samme længde som bredden af dit netværksstik. Når lederne er adskilt, skal de rettes ud, så de bliver så lige som muligt. Det er vigtigt, at lederne har præcis samme længde, for at du kan samle dem i netværksstikket.

Nu tager du netværksstikket og vender clipsen nedad mod bordet, og fører forsigtigt de 8 ledere ind. Du kan se i tabellen herunder, i hvilken rækkefølge lederne kan ligge i. Du kan selv vælge hvilken standard du ønsker at benytte. Det vigtigste er bare, at du vælger den samme standard i begge ender af netværkskablet. Lederne skal føres helt ind, så der ikke er overskydende plads i enden af netværksstikket. Du skal også sørge for, at selve kablet når helt ind i stikket.

T568A standard

Pin 1 Hvid/grøn
Pin 2 Grøn
Pin 3 Hvid/orange
Pin 4 Blå
Pin 5 Hvid/blå
Pin 6 Orange
Pin 7 Hvid/brun
Pin 8 Brun

T568B standard

Pin 1 Hvid/orange
Pin 2 Orange
Pin 3 Hvid/grøn
Pin 4 Blå
Pin 5 Hvid/blå
Pin 6 Grøn
Pin 7 Hvid/brun
Pin 8 Brun

Når netværkskablet og netværksstikket er samlet korrekt, skubber du stikket ind i din crimptang og klemmer den sammen. Du gentager ovenstående i den anden ende af kablet, og så har du samlet dit netværkskabel.

Vil du være sikker på, at du har samlet dit netværkskabel korrekt, så kan du med fordel benytte en kabeltester.

Se også vores "tool free" netværksstik, som gør det endnu nemmere og hurtigere at samle dit netværkskabel.

Er du usikker på, hvilket netværkskabel du skal vælge, så læs også vores Netværkskabel guide eller kontakt vores kundeservice.