Philips Hue smartbelysning

Hvad er Philips Hue og hvad kan det?

Philips Hue er en serie af smartbelysning med både lysskiftende LED-lamper og hvide lyspærer, som kan styres trådløst.

Alle installerede lamper og pærer fra Philips Hue kan kommunikere sammen over en Hue Bridge. Fra en app på din smartphone kan du via din Wi-Fi styre al din smartbelysning.

App'en giver dig mulighed for meget simpelt at programmere din smartbelysning. Dette kunne være, at lyset på behagelig vis tænder, når du skal til at stå op. Eller at lyset slukkes, når du forlader hjemmet eller går i seng. Der er også mulighed for at justere lysets farver til en af 16 millioner forskellige farver.

Kan du komme i tanke om noget, du gerne vil have din smartbelysning til at gøre, så er sandsynligheden for, at du kan gøre det med Philips Hue høj.

Ud over at du selv kan programmere din belysning, så har Philips også en lang liste af funktioner, som gør det superlet at komme i gang. Du kan se listen her.

Hvordan kommer du i gang?

Der er to muligheder, hvis du vil i gang med smartbelysning fra Philips Hue. Den første er at benytte en Hue Bridge og den anden er at styre Philips Hue lamper over Bluetooth.

Hue Bridge

For de fleste vil en Hue Bridge være den bedste løsning. Denne følger med, hvis du køber en Philips Hue startpakke, som også inkluderer et sæt af Philips Hue lamper. Skulle du senere få lyst til at udvide din smartbelysning, kan du let installere nye Philips Hue pærer til din Hue Bridge.

Hue Bridgen tilsluttes et Ethernet kabel, som forbindes til din router i den anden ende.

Download Philips Hue app'en på din smartphone, og følg app'ens opsætningsguide. Inde i app'en kan du navngive alle Philips Hue lamperne og tildele dem et rum, så at du har et overblik over, hvor de forskellige lamper er placeret.

Fra app'en kan du nu styre dine lamper eller programmere din lysopsætning. Benytter du en virtuel assistentteknologi (Siri, Alexa eller Google Assistent), kan du også styre belysning med stemmestyring.

Bluetooth

Flere af Philips Hue pærerne kommer også med Bluetooth. Med disse er det muligt at styre smart-pærerne fra din smartphone uden brug af en Hue Bridge. Er man kun interesseret i én eller få lamper, kan dette være mere overskueligt end at tilslutte en Hue Bridge til sin router.

Styring af Philips Hue over Bluetooth kræver en Bluetooth-specifik version af Philips Hue app'en. Denne indeholder de basale funktioner (tænd, sluk, lysstyrke m.m.), og man har altså ikke adgang til alle Philips Hue funktionerne fra Bluetooth. Derudover kræver styringen, at du er inden for Bluetooth rækkevidden på ca. 30 meter.

Hvilke typer af Philips Hue lamper findes der?

Hue-serien indeholder en række af forskellige lampe typer. Standardtyperne inkluderer:

  • White – Hvid justérbar LED-belysning
  • White Ambience – Hvid justérbar LED-belysning, som gør det muligt at justere blåt og gult lys
  • LED Filament – Hvid justérbar LED-belysning, som har et vintage filament design
  • White and Color – Justérbar LED-belysning med 16 millioner forskellige farvevalg

Når du vælger en Philips Hue lampe, skal du også være sikker på, at lampen passer i den lampefatning, du har tiltænkt den. Lampefatninger, der understøttes, inkluderer:

  • E27 – Almindelig 'stor' fatning, som findes i hjemmet
  • E14 – Almindelig 'lille' fatning, som findes i hjemmet
  • GU10 – Halogenfatning, som findes i lampestander med plads til LED pære

https://stock.adobe.com/dk/search/images?k=GU10&search_type=usertyped&asset_id=138573596

Andre typer af belysning

Udover standardtyperne af Philips Hue lamper, finder du også diverse andre typer af smartbelysning.

Med Philips Hue lightstrips får du en LED-lyskæde, hvor du kan justere farven og andet med Hue app'en. Philips Hue lightstrips kan klippes og sammenhæftes, så du altid kan få den rigtige længde.

Leder du efter en bordlampe, så er en Philips Hue bordlampe en komplet løsning, der kan tilkobles din smartbelysning.

Philips Hue Play

Hue Play er store aflange lamper, som er designet til at give det perfekte baggrundslys. Lamperne placeres imod væggen/baggrunden, som de oplyser i alle tænkelige farver.

Philips Hue Play kan synkroniseres med et TV eller en computerskærm, så baggrundsbelysningen matcher dine film eller computerspil.

Lamperne kan også placeres rundt omkring i stuen eller værelset, så du kan matche lyset, præcist med den stemning du vil have.

Hue Play kræver en Hue Bridge.

Philips Hue tilbehør

Det er muligt at udvide dit smartbelysningssystem med en række Philips Hue tilbehør. Disse inkluderer stik, stikkontakter og switch modules.

Et Philips Hue stik tilsluttes et eksisterende stik og omdanner denne til et smart-stik. Elektriske enheder, tilsluttet smart-stikket, kan således tændes og slukkes fra Hue app'en.

En Philips Hue stikkontakt er trådløs og kan placeres på væggen, som en normal stikkontakt, eller tages med rundt inde i hjemmet. Denne gør det muligt at tænde, slukke samt at op- og nedjustere lysstyrken på dine Hue lamper. Har du farveskiftende LED-pærer er det også muligt at justere farven på disse med en Philips Hue stikkontakt. Tilkobles stikkontakten til en Hue Bridge, kan du med at enkelt klik skifte imellem programmerede belysningsscener.

Philips Hue switch module installeres bag ved din normale stikkontakt og lader denne indgå i en del af din smartbelysning via Hue app'en.

Har du spørgsmål omkring Philips Hue? Så hold dig ikke tilbage med at spørge vores venlige kundeservice. Du finder vores kontaktinformationer her.