PlayStation tilbehør

PlayStation tilbehør er kommet langt siden 1994

Det første PlayStation tilbehør så dagens lys i 1994, da konsollen første gang blev introduceret nationalt i Japan af Sony. Det var først året efter, at produkterne blev udgivet i resten af verden. Siden dengang har den lille konsol opnået kultstatus, fordi den har givet trofaste brugere mulighed for at spille de sjoveste actionspil, racerspil, skydespil og meget mere gennem tiden. Faktisk er PlayStation 2 med over 155 millioner solgte enheder den bedst sælgende hjemmekonsol nogensinde.

Til de første konsoller hørte der ikke meget mere PlayStation tilbehør end video- og audioledninger, som gav mulighed for at få billedet op på fjernsynet og lyden ud gennem højtalerne. Man fik dog selvfølgelig også controllerne med – de små håndholdte styreenheder med knapper, der gav folk mulighed for at kontrollere deres karakterer på skærmen. Gennem årene er der dog kommet mere avanceret PlayStation tilbehør til, i takt med at teknologien er blevet udviklet, og der er blevet lavet nye PlayStations.

Forstå teknologien bag PlayStation konsollerne

Før vi for alvor dykker ned i, hvordan PlayStation tilbehøret har udviklet sig, vil vi gerne forklare de helt grundlæggende principper bag PlayStation konsollerne. En PlayStation indeholder langt hen ad vejen meget af den samme hardware, som den, man finder i en computer. Først og fremmest er der en CPU (Central Processing Unit), der også kaldes en processor. Ligeledes sidder der en GPU (Graphics Processing Unit), der i almindelig tale kaldes et grafikkort. Sammen står disse enheder for at generere grafikken, der afspilles på skærmen. Jo mere kraftfuld ydeevne de har, jo flottere og hurtigere kan et billede blive vist.

På den ældre PlayStation 1 får man en opløsning på op til 640 x 480 pixels. Pixels er skærmens mindste bestanddele, og de kan anskues som fjernsynsskærmens byggeklodser. Det er dem, som billedet på skærmen bygges op af, og jo flere af dem der bruges, jo flere detaljer kan man opnå. Opløsningen har dermed en direkte effekt på, hvor høj detaljegraden på skærmen bliver. Også dette har naturligvis udviklet sig med årene, og den nye PlayStation 5 understøtter derfor også helt op til 4K (2160 x 3840 pixels).

Ligesom en computer har en PlayStation også en hukommelsesenhed. Enheden kaldes RAM, hvilket står for Random Access Memory. Denne slags hukommelse indeholder de data, som konsollen skal tilgå, mens du spiller, og den har eksempelvis også indflydelse på, hvor hurtigt spillene loades. På de ældre konsoller måtte man gemme sine fremskridt i spillet på et flash memory card, men nu har man mulighed for at gemme fremskridtene online eller på den interne SSD-harddisk.

Sammenligner man de ældste konsoller med de nyeste, er den teknologiske udvikling helt utrolig. Det samme gælder PlayStation tilbehøret.

Få en fornemmelse for udvalget af PlayStation tilbehør

Hvilke slags tilbehør findes der så til PlayStation konsollerne? Modsat det ældre PlayStation 1 tilbehør, der primært bestod af ledninger og controllere, er der langt flere valgmuligheder blandt tilbehøret til de nyere konsoller. Dette udstyr er blandt andet designet for at gøre brugen af konsollen nemmere og mere optimal.

Til din PlayStation 3 controller kan du eksempelvis få en PlayStation 3 ladestation, der kan oplade flere controllere samtidig, hvilket er en nyttig opgradering fra de tidligere konsoller. Hos Av-Cables.dk har du også mulighed for at få PlayStation tilbehør i form af PlayStation 4 dockingstationer. Med en af de trådløse modeller behøver du ikke engang at bøvle med ledninger for at få opladet dine controllere. Ønsker du at sikre, at konsollen ikke overopheder, kan du også anskaffe dig PlayStation tilbehør, som er specielt udviklet til dette formål – f.eks. en PlayStation 4 køler stand.

PlayStation tilbehørets funktion var i første omgang at forbinde dig til spillet som den handlende part, og det er det naturligvis stadig. Men nu er PlayStation tilbehør også blevet udviklet til at give dig den absolut bedste oplevelse af spillets handling. Der er tænkt på det hele – helt ned i de mindste detaljer, som forbedrer spiloplevelsen. Til PlayStation 5 konsollen kan du eksempelvis få et PlayStation 5 controller grip og PlayStation 5 thumb grips. Begge dele giver dig bedre kontrol over styreenheden, når du spiller.

Lev dig ind i spillet med det rette PlayStation tilbehør

Med PlayStation tilbehør har man altså både indflydelse på spillet og mulighed for at opleve spillet, som om man selv var en del af det. Det kan dog være en udfordring at vælge det rigtige PlayStation tilbehør. I første omgang kan du overveje, hvilke spil du er til. Foretrækker du klassikere som Crash Bandicoot til PlayStation 2? I dette tilfælde skal du ikke bruge meget mere end de rigtige ledninger fra vores udvalg af PlayStation 2 tilbehør for at kunne dykke ned i de nostalgiske spil.

Er du derimod mere til skydespil fra eksempelvis Call of Duty-serien, så er der også gode chancer for at finde det rette tilbehør til konsollen hos os. Til skydespil som Call of Duty har vi det perfekte udstyr, du kan bruge til at kommunikere med dine holdkammerater. Overvej eksempelvis et PlayStation 4 tastatur, på hvilket du kan styre voice chat. Eller find et fedt PlayStation 5 headset med mikrofon, der sidder godt og giver fantastisk lyd.

Lad os antage, at du gerne vil have den ultimative raceroplevelse, når du spiller på din PlayStation 5. I dette tilfælde er det fuldstændig oplagt med et racerrat. Et PlayStation 5 racerrat tilhører kategorien med PlayStation tilbehør, som er specifikt designet til at give dig den vildeste indlevelse i spillet. Du kan tilmed finde et racerrat, hvor der er tilhørende stol, gearstang og pedaler. På den måde kommer du så tæt på den virkelige oplevelse som muligt.

Du vil også kunne opleve en unik form for indlevelse, hvis du prøver kræfter med PlayStation joysticks med haptisk feedback-teknologi. Denne teknologi søger nemlig for, at der sendes rystelser og lignende igennem controlleren, når der for eksempel er eksplosioner og skud i spillet. I dag er teknologien på dette PlayStation tilbehør så raffineret, at selv de mest diskrete forskelle på indtrykkene i spillet sendes igennem dine fingre.

Vælg PlayStation tilbehør der matcher dit setup

Med PlayStation tilbehør har du dermed mulighed for at sætte ultimativ gaming i højsædet. Har du en nyere konsol, et stort fjernsyn og det ypperste tilbehør, vil det hele spille sammen i den mest opslugende spiloplevelse. Der er dog også flere grunde til at overveje mere designorienteret tilbehør til din PlayStation konsol.

Du kan eksempelvis få PS5 controller silikone covers i fede farver, som du kan bruge til at sætte dit personlige præg på controlleren og samtidig få et bedre greb om den. Samtidig kan du overveje et PlayStation 5 konsol cover, der på samme tid er både beskyttende og flot. Du har også mulighed for at fuldende setuppet med en sjov PS4 gadget bordlampe formet som din yndlingsspilkarakter.

Mulighederne er mange her hos Av-Cables.dk, og det gælder også, hvis du skal finde PlayStation tilbehør til din PlayStation 4 Pro eller PlayStation 4 Slim. Har du brug for hjælp til at vælge det rette PlayStation tilbehør eller til at finde ud af, hvordan det fungerer? Så skal du være meget velkommen til at kontakte os.