Smart home alarm

Smart home alarm – meget mere end indbrudssikring!

Et stigende antal danskere investerer i komplette alarmsystemer til hjemmet og betaler i dyre domme til de etablerede alarmselskaber. Nok har de sikkerheden i orden, men der er stor risiko for, at de betaler overpris for et produkt, som de i mange tilfælde selv kan matche. Derfor ser vi her lidt nærmere på smart home alarmerne, hvormed du kan opbygge dit eget alarmsystem med samme høje sikkerhed og til væsentligt lavere priser. Læs med her, og bliv opmærksom på, hvad smart home alarmerne kan.

Hvad er en smart home alarm, og hvad kan de?

En smart home alarm er ikke blot én ting. Der findes både smart home røgalarmer, klimasensorer, sirener og meget mere. Alarmen kører over WiFi, og langt de fleste typer er kompatible med både Google Assistant og Amazon Alexa.

Drop alarmselskabet og spar penge

En af de allerstørste fordele ved en smart home alarm er, at du sparer rigtig mange penge med sådan én kontra en alarmløsning ved et alarmselskab. Når du køber en alarm gennem et selskab, betaler du først og fremmest for selve produkterne og måske endda også for opsætningen af dem. Dertil kommer et månedligt abonnement, som ikke er billigt. Med en smart home alarm betaler du udelukkende for produkterne, og derudover kan du selv skræddersy alarmløsningen til dine behov. Vi kommer mere ind på de mange tilkøbsmuligheder senere.

Nem opsætning

Når du investerer i en smart home alarm, behøver du heldigvis ikke at have nogen særlig håndværksmæssig snilde for at sætte elementerne op. Med i pakken medfølger typisk alt det, du skal bruge til opsætningen; både vejledning og monteringsmateriale så som skruer.

Styr systemet med din app

Som med alle andre smart home-produkter er den absolutte fordel, at du kan styre elementerne via en app på din telefon. Helt konkret kan du slå alarmerne til og fra, når du ikke er hjemme. Du kan følge med i indeklimaet i dit hjem - hvis du har tilkøbt en klimasensor vel at mærke. Og hvis du sidder på arbejdet og bliver i tvivl om, hvorvidt du nu huskede at lukke vinduet på badeværelset, kan du også tjekke det i appen. En smart home alarm er altså en nem og billig måde at føle sig tryg på; især når du ikke er hjemme.

Tilkøbsmuligheder

Nu skal vi se lidt nærmere på nogle af de mange forskellige alarmtyper, som smart home-systemet dækker over. Der er forskellige brands, som udbyder forskellige alarmer, og det er derfor ikke sikkert, at enkelte brands tilbyder alle nævnte alarmtyper.

Klimasensor

Med en klimasensor kan du få målinger om temperaturen og luftfugtigheden i dit hjem, og du kan endda dykke ned i historikken flere måneder tilbage i tiden. Har du et større sortiment af smart home alarmer, kan du endda få klimasensoren til at snakke sammen med eksempelvis en ventilator, som ved en vis temperatur eller luftfugtighed automatisk går i gang.

Luftkvalitetsmåler

Investerer du i en luftkvalitetsmåler, har du virkelig mulighed for at optimere din og familiens generelle sundhed i hjemmet. Luftkvalitetsmåleren måler nemlig luften for nogle af de hyppigste partikler og stoffer, som er kendt for at give ubehag som eksempelvis hovedpine. Hold øje med målingerne over tid og se, om der viser sig tendenser, som du skal have gjort noget ved.

Dør-/vindueskontakt

En kontakt til døre og vinduer registrerer, når enten en dør eller et vindue står åbent, og det kan du se i realtid på din app. Det er smart af flere grunde. Både så du altid kan se, om du nu fik lukket alle steder, inden du tog hjemmefra. Men også fordi den registrerer, når en dør åbnes - hvis alarmen er sat til, sættes den da i gang.

Røgalarm

Når du nu er i gang med at optimere hjemmet med et smart home alarmsystem, kan du lige så godt udskifte de gamle røgalarmer også. Med en smart home-røgalarm kan den snakke sammen med de øvrige enheder, og du får en komplet sikkerhedsdækning i hjemmet.

Alarmklistermærker

Som forebyggende instans er der også mulighed for at købe alarmklistermærker, som du kan klistre på postkassen, døre og vinduer. I mange tilfælde vil det alene afskrække tyvene og få dem til at udse sig et andet mål. Det er en billig og nem måde også at sikre sig på.

Overvågning i kombination med smart home alarmerne

Vil du sætte prikken over i?et på dit alarmsystem, vil det være helt oplagt at kombinere dette med udendørs hjemmeovervågning. Skulle du stå i en situation, hvor nogen enten prøver at bryde ind eller har held med det, så vil det udendørs kamera have registreret tyvenes bevægelse og startet kameraet. På den måde kan du være heldig at have super gode billeder af tyvene, som kan hjælpe dig i en eventuel politisag.

Smart home alarmer er fremtiden

Nu har vi efterhånden været hele vejen rundt om smart home alarmen og dens mange funktioner. Du kan selv vælge, om du starter småt med et par enkelte enheder, eller om du vil hele huset rundt i én og samme omgang. Sikkert er det i hvert fald, at du sparer penge ved at vælge denne alarmtype frem for alarmselskabernes versioner.