Smart home vejrstation

Smart home vejrstation? Alt du skal vide inden køb!

Antallet af danske hjem, hvori du finder en smart home vejrstation, er støt stigende. Vi danskere kan nemlig godt lide at have styr på, hvordan vejret bliver i eftermiddag og på lørdag, og for nogle er det også sjovt at følge med i, hvordan vejret egentlig udvikler sig over tid. Alt det og meget mere kan en smart home vejrstation give indblik i. Læs med i guiden her og bliv klogere på, hvad vejrstationerne egentlig kan.

Hvad er en smart home vejrstation?

Helt overordnet er en vejrstation et to-delt produkt, som lader dig følge med i vejret samt inde- og udeklima - både inde fra dit hjem og fra en app på din telefon. Vejrstationen består af to moduler, én som sættes op udenfor, og én som sættes op inde. Ude-modulet måler og registrerer og sender data til inde-modulet - og din app - hvor du altså kan følge med i, hvordan vejr og klima ser ud.

Det som i høj grad gør disse produkter smarte, er det faktum, at du har præcise målinger fra vejret i dit ultra-lokale miljø. Målingerne foretages simpelthen i en kort radius fra dit eget hjem, og det giver dig nogle meget mere præcise målinger, end hvis du blot åbner din normale vejr-app på telefonen. Nogle af modellerne giver dig endda også mulighed for at overvåge dit indeklima i udvalgte rum i hjemmet.

Prikken over i?et er, at du kan have overblik over alle disse målinger direkte fra din telefon. Du behøver altså ikke sidde derhjemme og kigge på modulet for at få adgang til data. Afhængig af hvilken model du vælger, finder du forskellige features i appen.

Opsætning, dele og features

Når du køber en smart home vejrstation, følger der forskellige dele med i pakken. Det er naturligvis afhængigt af modellen, præcis hvilke dele der medfølger. Men som hovedregel følger der to moduler med; ét til opsætning ude og ét til opsætning inde. Kræves der noget særligt til opsætninger, følger dette typisk med. Ofte indeholder pakken også et USB-kabel af en art.

Når først opsætningen er klaret, kan du gå i gang med at undersøge de forskellige features. Rækkevidden på sensoren på de forskellige typer varierer, men forskellene typerne imellem er ikke ret store. Nogle af de mest gængse ting som vejrstationen kan, er visning af aktuel temperaturmåling, visning af vejrudsigten, måling af luftfugtighed samt markering af tid og dag. Investerer du i én af de dyrere modeller, kan du også se forskellige indendørs målinger. Ligesom med mange andre produkter hænger pris og kvalitet sammen. Du kan sagtens købe en billig vejrstation, som giver gode og præcise målinger, men hvis du vil have flere features og flere målinger, skal du investere i en dyrere model. Det kommer alt sammen an på, hvilke forventninger du har til en vejrstation, og hvordan du vil bruge den.

Muligheder for tilkøb

Bliver du bidt af at følge med i dit lokale vejr og klima, er det muligt at foretage forskellige tilkøb, som gør totaloplevelsen endnu federe. Et eksempel kunne være en regn- eller en vindmåler.

Regnmåler

Med en regnmåler kan du, som navnet antyder, få målinger omkring hvor meget regn, der er faldet. Du kan endda også få en advarsel, hvis nedbørret når et vist niveau. Det kan især komme dig til gavn, hvis du har en kælder, som kan have tendens til oversvømmelse. Du kan naturligvis også se statistikker over nedbør over tid.

Vindmåler

Tilkøber du en vindmåler, får du adgang til præcise målinger af vindhastighed, -retning og -styrke direkte på din telefon. Således kan du holde styr på, hvornår vinden eksempelvis er mest gunstig for vandsportsaktiviteter, eller hvornår det måske giver mere mening at blive hjemme.

Opsamling

I denne guide har vi set nærmere på, hvad en smart home vejrstation kan, og hvorfor den er rigtig smart og sjov at have derhjemme. For dig som eventuelt overvejer at investere i en vejrstation, har du fået et indblik i, hvad de forskellige typer og modeller af vejrstationer kan. Smart home vejrstationer findes i alle prisklasser, og du bør starte med at tænke over, hvad dit behov egentlig er. Vil du bare gerne have målinger af dit lokale vejr, kan du måske nøjes med en vejrstation i den billigere ende. Er du lidt mere nørdet af natur, og vil du gerne have så mange målinger som muligt, skal du muligvis have fat i én af de dyrere modeller.

Fælles for dem alle er, at de er lette at sætte op og lette at bruge, og at der garanteret vil åbne sig en helt ny verden af vejr for dig, uanset hvilken model du vælger at investere i.