Ventilatorer

Vælg den bedste ventilator til indeklimaet

Hvert år sker det. Den lange hede sommer kommer over os, det bliver igen shorts- og t-shirt-vejr, du spiser mange is, drikker vand og åbner vinduer. Men det er stadig for varmt inden døre, især om natten, og der må mere effektive midler til. Her kan en ventilator, aircondition og luftkøler heldigvis være en afgørende hjælp.

En ventilator sørger for en behagelig brise indenfor, nedkøler værelset og affugter luften på lumre dage. Ventilatorer fås i mange typer, der varierer i størrelse, styrke og funktioner. Skal den stå på bordet, eller gulvet? Styres med knapper eller mobil-app? Vi har mange modeller og giver dig her et overblik samt vores bedste anbefalinger.

Ventilator- og køletyper

Ventilatorer laves med tre forskellige teknologier. Den første er en blæser. Den ændrer ikke luftens temperatur, men fordeler luften i rummet, som giver en let brise på huden og derved en afkølende følelse. Det gælder for kategorierne bordventilator, gulvventilator og tårnventilator, som beskrives herunder. Den anden type er et airconditionanlæg. Det kan, udover at blæse, også afkøle og affugte luften. Her kan man indstille den ønskede temperatur. Den tredje type er en luftkøler. Den fugter luften med vand for at gøre den koldere.

Fælles for alle ventilatorer erm at de giver bedre indeklima på varme sommerdage, når du arbejder indendørs, og de kan gøre det lettere at falde i søvn på hede tropenætter, hvor et åbent vindue ikke rækker. Med en ventilator kan du skabe luftcirkulation på arbejdspladsen, få en frisk brise på værelset og sprede sund luft i hjemmet.

Lille og støjsvag bordventilator

En bordventilator er en klassisk lille ventilator, der står på bordet og blæser. Den er praktisk, fordi den er nem at flytte på og gemme væk, når sommeren slutter. Den kommer i størrelser mellem 20-40 cm i diameter. Den fås med forskellige hastigheder, ofte 2-3 trin, der indstilles ved tryk på knapper, der er nemme at betjene. Den har som regel oscillerende funktion. Det vil sige, at den langsomt drejer fra side til side. Derved spredes luften ud i flere retninger, så et større areal eller flere personer får gavn af brisen. Den kan også sagtens låses til kun at blæse i én retning. Mange modeller kan også vippes lodret, så du får fuld kontrol over luftretningen. Den er god at have stående på skrivebordet og natbordet, hvor den giver dig en frisk brise i ansigtet, så du undgår sved på panden.

Gulvventilator til kontor og hjem

En gulvventilator er større og har kraftigere motor end en bordventilator. Den fylder mindre end en aircondition og luftkøler. Og med fjernbetjening skal du ikke rejse dig fra arbejdet. Tag for eksempel denne klassiske og alsidige model. Den placeres på gulvet og kan derved spare bordplads. Den står på en fod og kan justeres i højden mellem 102-120 cm, så den passer bedst til netop dine behov. Ligesom bordventilatoren har den oscillerende effekt, tre hastighedstrin, og kan vippes, så den peger op- eller nedad. Gulvventilatoren kan blæse gennem større rum end bord- og tårnventilatoren. Den er især velegnet, når du kræver luft på længere afstand, fx i et kontorlandskab, stue, klasseværelse, butik eller kantine. Kunne du tænke dig flere indstillinger, giver denne Nordic Home hele 12 hastigheder, samt en fjernbetjening og LCD-skærm. Den kan justeres højere, i 130-144 cm, og er støjsvag med bare 40 dB, som svarer til lyden fra et køleskab.

Støjsvag tårnventilator

En tårnventilator er en blæser i et kompakt, lodret design. Den udmærker sig på flere punkter. Den fylder arealmæssigt mindre end de andre, så den passer til små og store rum. Den blæser i højden, fremfor bredden. Propellerne er vandrette, så luften blæses ud gennem tårnet. Du kan sagtens få en ventilator, der matcher din moderne indretning. Tårnventilatorer findes i mere luksuriøse modeller, hvor der er kælet for designet og tilføjet ekstra features. Tag for eksempel modellen Sensotek ST 550 Tower ventilator. Den har timer og tre ventilationsprogrammer: Natural, Sleep og Normal. Natfunktionen har reduceret lyd, så du kan sove godt og tempereret, imens den køler om natten. Natural imiterer naturens briser ved at variere blæsestyrken og lave pauser. Det minder på en behagelig måde om vinden. Sleep-funktionen og fjernbetjeningen gør den særligt velegnet til soveværelset. Du kan bruge fjernbetjeningen fra sengen eller sofaen, så du ikke behøver at rejse dig. Ligesom bord- og gulvventilatorer kan den også dreje, har tre hastigheder og en timer.

Vil du gøre ventilationen endnu smartere, kan vi anbefale modellen Princess Smart Tårnventilator. Det er en luksusmodel i sort og sølv. Den kan nemlig styres via en app til din smartphone eller gennem Alexa og Google Home. Derved kan du tænde den allerede inden du kommer hjem, eller mens du sidder i et andet rum, så det er udluftet når du kommer ind.

https://www.av-cables.dk/taarnventilator/sensotek-st-550-tower-fan-sort.html

https://www.av-cables.dk/airconditionanlaeg/nedis-wt9-mobilt-airconditionanlaeg-9000-btu.html

https://www.av-cables.dk/gulvventilator/tristar-gulvventilator-40-cm-sort.html

https://www.av-cables.dk/mini-usb-ventilator/micro-usb-smartphone-ventilator-hvid.html

Airconditionanlæg giver godt klima i hjemmet

Som nævnt i indledningen bruger et airconditionanlæg en anden teknologi end de førnævnte typer. Den kan nemlig ikke bare blæse, men også køle og affugte. Du kan indstille den ønskede temperatur, så luften nedkøles eller varmes i maskinen. Den har en luftslange, der skal ledes udenfor gennem vindue eller væg. Airconditionanlæg kan være til gavn hele året rundt, da det både kan varme og køle. De er mobile, med hjul under, så de let kan flyttes fra rum til rum, eller opbevares efter behov.

Luftkøler med vand

En luftkøler kan reducere luftens temperatur, men i mindre grad end en aircondition. Til gengæld kræver den ikke nogen slange og kan derfor hurtigt flyttes fra rum til rum. En luftkøler virker ved at man fylder vand i en beholder, så luften suges ind gennem et vådt filter, der nedkøler den. Herfra pustes luften ud, forfriskende afkølet. Luftkølere leveres som oftest med isposer, timer, hjul og fjernbetjening og vejer mindre, bruger mindre strøm og er mere støjsvage end en aircondition.

Hør mere om ventilatorer til hjemmet

Vi håber, du nu er blevet klogere på, hvilken ventilator du skal vælge. Har du yderlige spørgsmål til vores sortiment eller service hos Av-Cables.dk, står vores kundeservice naturligvis klar til at guide dig på telefon, mail og Livechat, lige her.