Xbox konsollen er en genistreg

Xbox konsollen er en genistreg fra Microsoft

Siden den først blev lanceret af Microsoft i 2001, har Xbox?en taget verden med storm på en måde, der nok kun er set med PlayStation-konsollerne og måske Nintendos spilenheder. Mange tænker på den originale konsol og Xbox tilbehøret som noget nær helligt. Fra den originale Xbox konsol over den ekstremt populære Xbox 360 til den nyere Xbox One – udviklingen af både konsollerne og Xbox tilbehøret er til at tage og føle på.

Samtidig kender de mest garvede Xbox-brugere udmærket de klassiske spil. Halo, Fable og Tom Clancy-serierne er nogle af de mere populære. Uanset om du er velbefærdet i Xbox konsoller og Xbox tilbehør, eller om du netop nu stifter bekendtskab med det første gang, kan du blive klogere i dette blogindlæg. Hvordan fungerer en Xbox konsol? Hvilket tilbehør til Xbox findes der? Og hvordan samler man det ultimative Xbox set-up, så det passer til ens spilvaner? Disse spørgsmål besvarer vi her.

Hvordan fungerer en Xbox og tilbehøret?

Helt basalt fungerer en Xbox konsol og Xbox tilbehør i høj grad ligesom en computer. Helt grundlæggende agerer du hovedperson i et videospil, hvor du kan styre din karakter med en kontrolenhed ligesom med en computer mus og computer tastatur. På fjernsynsskærmen udspiller handlingen sig for dine øjne.

Grunden til, at Microsoft kunne konkurrere med Sony og Nintendo, var først og fremmest, at deres konsoller og Xbox tilbehør levede op til spillernes høje standarder og krav til ydeevne. Den første Xbox havde en 733 megahertz Intel Pentium III processor, som var kraftigere end konkurrenternes på den tid. Samtidig indeholdt den harddiskplads, så fremskridtene i spillet kunne gemmes og en Ethernet-port til online spil.

Ligesom det er tilfældet med computere, forbedrede Microsoft spiloplevelsen med deres næste generation – Xbox 360. Ved dens frigivelse i 2005 blev fordelene især klare på det tyndere design og den bedre grafik. Xbox tilbehøret blev forbedret, eksemplificeret ved kontrolleren, som ikke længere krævede tilkobling via ledning. Det var også med denne model, hvor Microsoft gav Nintendos bevægelseskontrol kamp til stregen.

I 2013 ramte den tredje generation (One-generationen) markedet. De indeholdt 1.75 gigahertz AMD CPU?er med otte kerner, så de teknologiske fremskridt var tydelige. Hvad angår Xbox tilbehøret, fulgte en opdateret controller med multimediafunktioner.

Generation fire (Xbox Series X og Series S) blev lanceret i 2020. I disse konsoller indeholder AMD Zen 2 CPU?er med otte kerner, og de understøtter en opløsning på op til imponerende 8K. Altså kan man konkludere, at Xbox konsoller og Xbox tilbehør følger godt med eksempelvis PlayStation, når det kommer til ydeevne og i sidste ende spiloplevelse.

Dyk ned i Xbox tilbehør, og lær det at kende

Hvilket forskellige Xbox tilbehør findes så i dag? For at få et overblik over dette kan du med fordel klikke ind på de forskellige generationer her hos Av-Cables.dk. Er du til den klassiske konsol, kan du dykke ned i vores Xbox One tilbehør. Alternativt kan du tjekke vores populære Xbox 360 tilbehør. Vil du gerne spille på den nyere konsol, har vi også masser af Xbox Series X tilbehør.

Uanset hvilken Xbox konsol, du leder efter Xbox tilbehør til, kan du drage fordel af de teknologiske fremskridt og innovative opfindelser, der forbedrer din gaming oplevelse. Tag eksempelvis Xbox tilbehør som controlleren til Xbox Series X. I dag kan du få en Xbox Series X controller dock, hvorpå du kan oplade din controller. Derudover kan du få et Xbox Series X controller grip og Xbox Series X thumb grip, der giver dig et skridsikkert og lækkert greb om styreenheden.

Dog er det ikke kun brugen af controlleren, der er lagt fokus på med Xbox tilbehøret. Tag bare vores Xbox Series S headset, som giver en urimeligt god lydoplevelse og gør dig i stand til at kommunikere med dine holdkammerater. Kan du lide spil med fart på, kan du overveje et Xbox Series S racerrat, som giver den ultimative indlevelse.

Det bedste Xbox tilbehør giver en vild spilindlevelse

Det rigtige setup er lig med den optimale gaming oplevelse, det er der ingen tvivl om. Her vil vi gerne give tre bud på en sammensætning af Xbox tilbehør, der løfter spiloplevelsen. For det første er der mange Xbox brugere, som spiller online – og de spiller gerne for at vinde.

Er du en af dem, kan du overveje tilbehør til Xbox, der er skræddersyet til en konkurrenceorienteret opsætning. Tag eksempelvis en Xbox Series S controller med programmérbare avancerede spilknapper, hvor du kan designere netop det, dit spil kræver. De kan bruges til at skære betydningsfulde millisekunder af at skifte til det rigtige våben for eksempel. Kombinér det med Xbox Series S headset med høj lydkvalitet og retningsbestemt mikrofon, og så har du det oplagte Xbox tilbehør til et fornemt konkurrenceorienteret setup.

Handler det mere om at leve sig ind i bilspillet på den mest optimale måde, kommer du ikke uden om Xbox tilbehøret racerrat. Overvej et Xbox Series X racerrat. Du kan få pedaler, racersæder og gearstænger, der løfter indlevelsen til et nyt niveau. Husk at få fat i et Xbox Series X HDMI kabel, så du kan koble din Xbox Series X konsol til fjernsynet.

Det tredje og sidste setup er et med Xbox tilbehør til et bestemt æstetisk koncept. Du kan nemlig få dig for eksempel en Xbox One controller stand med et sejt motiv, der er forankret i popkulturen. Tilføj et Xbox One controller skin, der passer til motivet, og så har du en opsætning, der ikke kun fungerer godt, men også ser fantastisk fedt ud.

Sammensæt Xbox tilbehør efter dine behov

Når det kommer til Microsoft Xbox tilbehør, er mulighederne mange. I vores udvalg er der Xbox tilbehør i stil med det ovennævnte til flere forskellige Xbox modeller, så du kan finde det bedste til din konsol. Start med at spørge dig selv, hvad du vægter højest: det æstetiske, konkurrencedygtighed, indlevelse i spillet eller noget andet? Hvilke spil bruger du mest din tid på? Her er det også værd at huske, at flere Xbox konsoller er bagudkompatible. Det vil sige, at du har mulighed for at spille nostalgiske Xbox klassikere på din nyere Xbox konsol.

Hvad der ikke var tilgængeligt i fedt Xbox tilbehør ved de første konsoller, er der i hvert fald mulighed for at få fingrene i nu. Alt fra klassiske kabler til mere avancerede controllere kan du finde her hos Av-Cables.dk. Mangler du en hånd til at sammensætte den perfekte sammensætning af Xbox tilbehør til din gaming? Så må du endelig bare spørge løs.