Guide til tablets og tilbehør

iPad og Android-tablets

Tablets er en mellemting imellem en smartphone og en bærbar computer. De er perfekte til at surfe på hjemmesider, streame film og til at læse og skrive dokumenter. Derudover findes der i dag et enormt udvalg af apps til både iPad og Android-tablets, som giver rig mulighed for underholdning og hjælp til arbejde eller studie.

Det første valg, du står med, når du skal vælge en tablet, er: Hvilket styresystem skal tabletten have? Her er der for de fleste kun to valgmuligheder, Apples iPadOS eller Android OS.

Har du i forvejen flere Apple-produkter som en iPhone og Macbook, kan det være lettere at gå med en iPad, da Apples iPadOS synkroniseres med dine andre Apple-produkter over iCloud. iPadOS er et lukket styresystem, som giver Apple mere kontrol over hvilke programmer, der kan installeres på din iPad. Dette sikrer til gengæld også i højere grad, at de programmer, som findes på Apples App Store, fungerer.

Android OS er et åbent styresystem baseret på Linux. Stort set alle smartphones udover Apples iPhones kører med Android OS. Det åbne styresystem giver brugere større kontrol, som for nogle er en fordel.

Hos Av-Cables.dk finder du et stort udvalg af både istandsatte iPads og billige Android-tablets.

Her er de vigtigste overvejelsespunkter, inden du vælger en tablet:

  • Styresystem (iPadOS eller Android OS)
  • Størrelse på skærmen
  • Skærmens opløsning
  • Batteri
  • Kamera
  • Processor

Tilbehør til iPad og Android-tablets

Både iPad og Android-tablets kommer med et rigt udvalg af ekstraudstyr. Alt fra udstyr til at beskytte og opbevare din tablet til eksterne elektroniske apparater som tastatur og touch pen.

Nedenunder har vi samlet et overblik over noget af det mest interessante tilbehør til iPad og Android-tablets. Længere nede i guiden finder du en detaljeret beskrivelse af hver af disse.

Tilbehør til en iPad

Mangler du tilbehør til iPad, så skal du være opmærksom på, hvilken model af iPad, du har. Apples iPad udgives ofte i nye modeller typisk i en standard-, Air- og Pro-udgave. Til de nye modeller udkommer der også jævnligt nyt og opdateret ekstratilbehør.

Apples eget udvalg af tilbehør til de forskellige modeller af iPads samt tredjeparters udvalg er meget stabilt. Du finder derfor til de fleste modeller et udvalg indenfor nedenstående typer af ekstraudstyr:

  • Billader og bilholder
  • Cover
  • Tastatur
  • Skærmbeskyttelse til tablet
  • Touch pen
  • Adapter

Tablet covers

De fleste vælger at benytte et tablet cover til deres tablet. Coveret giver beskyttelse til din tablet, så du øger chancen for at undgå, at skærmen revner, hvis du skulle tabe din tablet. Har du uheldige erfaringer med at tabe din tablet, findes der også covers, der er designet til at give ekstra meget beskyttelse til din tablet.

Mange tablet covers har udover deres beskyttende evne også en kickstander. Denne fungerer som et bordstativ, så du kan placere din tablet på en jævn overflade eller på dine lår. Kickstanderen sørger dermed for, at tabletten har den optimale vinkel.

Skærmbeskyttelse til tablet

Ønsker du ekstra beskyttelse til din tablets skærm, kan skærmbeskyttelse anbefales. Disse er billige og kan meget let monteres eller fjernes, hvis du vil udskifte dem. Overordnet set kommer tablet-skærmbeskyttelse i to varianter: plastfolie og glas.

Ekstra hård plastfolie er et fleksibelt lag af meget hård plastik. Disse beskytter imod ridser, samt støv og fingeraftryk. Den hårde plastfolie er lavet, så den ikke påvirker touch-følsomheden af din tablet.

Ekstra hårdt glas er et ufleksibelt lag af meget hårdt glas. Udover at beskytte imod ridser, støv og fingeraftryk, så beskytter det hårde glas også imod slag og stød. Tilsammen giver dette din tablet et sikkert værn imod revner i din tablets skærm.

Før du køber skærmbeskyttelse, skal sikre dig, at skærmbeskyttelsens dimensioner (højde og bredde) passer til din tablet. Ofte finder du i produktbeskrivelsen af skærmbeskyttelse en liste over de tablets, som skærmbeskyttelsen er kompatibel med.

Tastatur til tablet

Har du ofte brug for at skrive tekster eller andet på din tablet, så er et tablet-tastatur det perfekte tilbehør. Et tablet-tastatur er trådløst og forbindes let med din tablet via Bluetooth. Bluetooth parrer med din enhed, så du fremefter hurtigt opretter forbindelse til det trådløse tastatur, når det tændes.

Tastaturets batteri består enten af et internt genopladeligt batteri eller af AAA-batterier.

Et internt batteri har den fordel at du ikke hele tiden skal indkøbe nye batterier. Tastaturet skal til gengæld en gang imellem oplades. Der findes dog flere modeller, som kan holde strøm i op til adskillige måneder.

Eksterne AAA-batterier kræver, at du en gang imellem indkøber og udskifter disse. Til gengæld holder disse også i meget lang tid. Hos nogle tastatur-modeller reklameres med en batterilevetid på op til et par år.

Andre egenskaber, du kan overveje hos dit tablet-tastatur er, om tastaturet skal være med mekaniske taster, og om tastaturet skal kunne vedhæftes til din tablet med magneter.

Tablet touch pen

Følsomheden og præcisionen af touch pens er i de sidste år udviklet markant. I dag findes touch pens, der stort set replikkerer fornemmelsen af at skrive på et stykke papir. Kan du godt lide at skrive noter i hånden eller at tegne billeder og sketches, så er en touch pen et uundværligt redskab for tablet-ejeren.

Muligheden for at overføre dine tegninger til computeren, gør dig i stand til at redigere og behandle disse i ét af de mange billedredigeringsprogrammer, som findes til tablets (ProCreate, Adobe Photoshop m.m.).

Touch pens til tablets kommer med mange forskellige design, funktioner og prisklasser.

I den billige ende, til under hundrede kroner, findes flere typer af simple modeller. De fleste af disse er udstyret med en gummikuglespids, som egner sig til at navigere og klikke på ting, men som ikke har den store præcision, når det kommer til at skrive og tegne. Andre kommer med en beskyttende hætte til at sætte uden på en mindre stylus-spids. Disse giver en bedre præcision, når du skal skrive eller tegne.

I den lidt dyrere ende, til over hundrede kroner, findes avancerede elektroniske touch pens. Disse er designet til meget præcist at gengive spidsens position og bevægelse på din tablet. Regner du med at tage mange noter eller regelmæssigt at tegne på din tablet, så er en touch pen i den mere avancerede ende det rigtige valg til dig.

Har du en iPad, så findes der også touch pens specifikt designet til iPads.

Skulle du sidde tilbage med spørgsmål omkring vores udvalg af tablets og tilbehør, så sidder vores venlige kundesupport klar til at hjælpe dig. Du finder vores kontaktinformationer på linket her.