Powerbanks

Hvilke typer powerbanks findes på markedet, og hvilke tekniske specifikationer skal man have fokus på? Vi guider dig her til de bedste powerbanks i 2023 ud fra dine specifikke behov.

De forskellige typer

Der er flere faktorer at tage hensyn til, når du skal vælge den rette powerbank. I afsnittene nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer powerbanks, vi anbefaler i 2023. Find ud af, om du har mest brug for en outdoor powerbank med solceller, en hurtigopladende model, en model med trådløs opladning eller en mere klassisk model med opladning via ledning. Du kan desuden blive klogere på mAh og batterikapacitet samt krav til din enhed eller dit ladekabel, hvis du ønsker at benytte trådløs eller hurtig opladning af din telefon.

Hvad er mAh?

Det første begreb, du skal have styr på, er milliampere hour (mAh), hvilket vil sige enheden for en tusindedel ampere time. Enkelt forklaret er det et udtryk for batteriers kapacitet, altså hvor meget strøm din powerbank, smartphone etc. har. Selvom ”timer” indgår i navnet, er mAh dog ikke et udtryk for, hvor længe en enhed kan holde strøm. Hvor længe, et batteri holder strøm, afhænger mere af hvor mange watt timer (Wh), en enhed bruger. Nogle enheder f.eks. ældre mobiltelefoner kan godt have et batteri med en meget lille kapacitet i mAh, men hvis enheden bruger få Wh, har batteriet alligevel en lang batterilevetid.

Hvor mange mAh har jeg brug for på min powerbank i 2023?

Hvor mange mAh, du har brug for i din powerbank, handler om, hvad du har brug for at oplade. Er det for eksempel en smartphone, en tablet eller noget helt tredje? Når det drejer sig om opladning af en smartphone, er det en god tommelfingerregel, at en normal telefonopladning kræver cirka 2000 mAh. Dette afhænger selvfølgelig af modellen. Nyere, større Android-baserede smartphones skal for eksempel ofte bruge op mod det dobbelte af 2000 mAh for at være fuldt opladede, mens en tablet også kræver flere mAh end en smartphone. Derudover skal man være opmærksom på, at der altid vil være et energitab, når man oplader eksempelvis sin smartphone med en powerbank. Du kan derfor ikke hundrede procent regne med, at du kan oplade din telefon tre gange, hvis en fuld opladning kræver 2000 mAh, og din powerbank har en kapacitet på 6000 mAh.

Den klassiske – Powerbanks med USB-A output

Du oplader de fleste typer powerbanks ved hjælp af et mikro-USB kabel, mens udgangen på powerbanks er USB-A. Derfor skal du ofte bruge et USB-A til Lightning, USB-C eller mikro-USB kabel til at oplade din enhed alt efter model og brand. Da EU arbejder på at gøre det til et krav, at alle nye enheder understøtter USB-C, er det en god ide at købe en powerbank, der understøtter opladning via USB-C, hvis du har en ny enhed eller overvejer at købe en. Den fysiske størrelse på den enkelte powerbank hænger ofte sammen med kapaciteten, og det er derfor vigtigt, at du afvejer dine krav til størrelse op imod dine krav til driftstid. Er det for eksempel vigtigst for dig at have en lille powerbank, du let kan have med i tasken, eller ønsker du en større model, fordi du har brug for at kunne oplade din tablet?

Kigger du efter en særlig løsning? Det er mere praktisk at få opladet flere enheder på farten med en powerbank med to USB-udgange. Hvis du derimod er på udkig efter en model, der er perfekt til børn og barnlige sjæle, så se vores udvalg af powerbanks med motiv, formet som dyr eller noget andet sjovt.

Den praktiske – Powerbank til outdoor, Ingress og Pokémon GO

Til spillere af Pokemon GO, Ingress og andre augmented reality (AR) spil anbefaler vi en powerbank med høj kapacitet, fx 20.000 mAh eller mere, og eventuelt med mulighed for hurtigopladning (læs mere i afsnittet nedenfor). På den måde har du mulighed for at lade telefonen flere gange undervejs på turen, da denne type spil typisk hurtigt tapper batteriet. Hvis du gerne vil kunne tage din powerbank med ud på længere naturekspeditioner, er det oplagt at vælge en model med solceller. Med denne type er det både muligt at oplade den via de indbyggede solceller i dagtimerne eller på mere klassisk vis via en USB-port. Netop fordi denne type er tiltænkt til at tage med på vandreture, kanoture eller festivaler, er de også mere robuste end andre typer powerbanks. De findes blandt andet med kapaciteter på 8.000 mAh, 16.000 mAh eller hele 24.000 mAh.

Den hurtige – Fast charger powerbank til dig på farten

Quick charge, fast charge eller hurtigopladning – kært barn har mange navne. For at hurtig opladning af din smartphone skal fungere, skal du være opmærksom på, om enheden også understøtter hurtigopladning. Dernæst skal du sørge for at bruge et ladekabel til formålet, hvilket typisk skal kunne understøtte 18 W eller mere. Nogle powerbanks understøtter opladning med et markant højere antal watt. Hvis du eksempelvis vælger en type, der understøtter op til 60 W, er det derfor vigtigt også at bruge et kompatibelt kabel. Herefter skal du blot beslutte, om du ønsker en lille, handy fast charger powerbank, eller om du ønsker en model med en større kapacitet. Her er det også muligt at vælge en quick charge powerbank, der understøtter trådløs opladning, som nærmest er blevet en standard feature for smartphones i 2023. Det kræver blot, at din enhed er Qi kompatibel. Flere af de trådløse modeller giver dig desuden mulighed for at oplade flere enheder samtidigt.

Til gameren – Powerbank til Nintendo Switch

Når du først har investeret i en Nintendo Switch, hvor du har mulighed for at spille krævende spil med den bedste opløsning, er det kedeligt at måtte gå på kompromis med spilleoplevelsen for at spare på batteriet. Det er derfor oplagt at købe en powerbank med god kapacitet til opladning af din Nintendo Swtich, når du bruger den på vej i skole eller på vej på arbejde. Da en Nintendo Swicth oplades via USB-C, anbefaler vi at vælge en powerbank med denne type udgang.

Fik du svar på alle dine spørgsmål?

Nu er du opdateret med de aktuelle powerbank-muligheder i 2023. Ønsker du at købe her og nu? Du kan med fordel starte i vores store udvalg af alle de omtalte typer powerbanks med prisgaranti på alle modeller! Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål eller har brug for vejledning. Ring til os på +45 88 70 40 86 eller send en mail til info@av-cables.dk.